Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot

de laura_n in Slow Cooker, 16 Mar 2016 | 8411 vizualizari

 

Cred ca cel mai simplu, mai gustos si mai ieftin desert de post este negresa. In cazul meu, si cel mai usor de mascat :)))) chiar imi spunea Ela zilele trecute ca "negresele" sunt specialitatea mea. :))))
Insa, prietenul la nevoie se cunoaste, astfel ca am apelat din nou la slow cooker Crock-Pot, stiam deja ca face treaba buna si fara supraveghere.
Astfel, am preparat repede compozitia, cateva ingrediente simple, necostisitoare, am pregatit aparatul si i-am comandat o negresa umeda, ciocolatoasa si gustoasa.
Desigur, i-am simtit parfumul doar, insa virtual am savurat si eu. 
Intrucat a fost prima data cand am copt un aluat la slow cooker Crock-Pot, marturisesc ca am avut oarecare emotii, nestiind clar timpii de gatire, insa acum, pot sa spun ca am capatat experienta si l-am "citit" :))))
 

 

INGREDIENTE

  • pentru negresa:
  • 2 cani cu sirop de trandafiri (diluat ca pentru consum)
  • 1 cana zahar brut
  • 1/2 cana cu ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri cu cacao neagra
  • un vrf. bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 cani cu faina alba
  • rom
  • pentru glazura
  • 200 gr ciocolata de post
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot:

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia.

Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaoa si romul. Urmeaza un vrf de cutit de bicarbonat, il stingem cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia lichida. Omogenizam, compozitia trebuie sa fie usor moale, dar nu lichida. 

In vasul aparatului, asezam o hartie de copt, turnam compozitia de negresa, acoperim cu capac si selectam functia high, timp de preparare 2 ore.

De la Merisor, am aplicat urmatorul pont, sa sterg capacul de aburii formati, insa dupa ce prajitura a stat la copt 1,30 min.

Dupa terminarea programului, deconectam aparatul slow cooker Crock-Pot, scoatem negresa si o lasam la temperat pe un gratar de bucatarie.

Separat, punem pe foc intr-un vas, 2 linguri de cacao, zahar si o lingura ulei, lasam sa fiarba un pic, adaugam ciocolata de post si lasam sa se topeasca, omogenizam.

Eu am decupat o portie rotunda din negresa, am glazurat-o cu ciocolata si am ornat-o cu fructe de padure.

Este o negresa cu blat umed, deloc inecacioasa si foarte delicioasa datorita si glazurii.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

folositi cacao neagra, confera un gust mai bun.

2

puteti adauga apa in loc de sirop de trandafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume la slow cooker Crock-Pot